Avfallshantering

Var lämnar jag glas, metall, grovavfall, elavfall och farligt avfall? För att hjälpa dig att ta hand om ditt avfall på bästa möjliga sätt har vi samlat ihop lite tips på återvinningscentraler i närheten.

SOPNEDKASTEN I TRAPPHUSEN OCH PÅ GÅRDARNA

Här slänger vi vanligt hushållsskräp, förpackade i hopknutna plastpåsar. Enstaka kartonger kan man vika ihop, platta till och klippa/skära ner i mindre bitar så kan man slänga dem här också. Lämna inget skräp bredvid sopnedkasten på gårdarna, eftersom ingen kommer att ta bort det. Dessa sopnedkast fungerar precis som de inne i trapphusen. Det är alltså ingen som kommer och tömmer dem och tar med skräp som ligger utanför.

ELBODEN BAKOM SORÖGATAN 95

Här kan man slänga el-artiklar, till exempel kaffebryggare, brödrost, TV-apparater och datorer. Denna bod ligger bakom Sorögatan 95 och har nummer 42. Den står öppen dygnet runt och töms med jämna mellanrum. Obs! Man kan inte lämna vitvaror här, dvs kyl, frys, spis, diskmaskin eller torktumlare/skåp. De flesta vitvaruaffärer som har hemleverans kan också ta den gamla vitvaran i retur, mot en mindre kostnad – utnyttja det, så slipper du frakta bort den själv.

ÅTERVINNINGSSTATIONEN VID SYDÖSTRA ENTRÉN TILL KISTA GALLERIA

Här kan du lämna förpackningar av glas, metall, plast, papper, kartong samt batterier.

MILJÖSTATIONEN PÅ SHELLMACKEN NEDANFÖR SORÖGATAN

Här kan du lämna bekämpningsmedel, färgrester, spillolja, småbatterier, glödlampor, bilbatterier (låda utanför), fotokemikalier, lösningsmedel, övriga hushållskemikalier, kvicksilveravfall, färgtrasor/penslar. Nyckeln hämtas i kassan.

ÅTERVINNINSCENTRALEN I BROMMA

Bromma ÅVC är den nyaste och modernaste anläggningen i Stockholm som dessutom är handikappanpassad. På ena sidan av anläggningen finns en stor parkering där man kan låna en vagn och köra sitt skräp till respektive container. På den andra sidan är anläggningen mer traditionell, där man kan stanna till med bilen vid varje container.

ÅTERVINNINGSCENTRALEN I LÖVSTA

Lövsta ÅVC ligger i utkanten av Hässelby och är ett alternativ till Bromma ÅVC, för oss som bor i Kista.

English